Receptek
E-Mail

Sütemények Torták Saláták Italok
    
                    Menü

                                                            
Tiramisu kávé
                                                              
Tiramisu kávé:
Hozzávalók 4 pohárhoz: 100g mascarpone, 50ml tej, 1 db tojássárgája, 1 ek méz, 4 cl narancslikőr 4 adag kávé, 8 db babapiskóta, 100ml tejszín, kakaópor
A mascarponét tejjel, tojássárgájával, mézzel vízgőz fölött besűrítjük, végül keverjük bele a likőrt is.
A még meleg krémbe tördeljük bele a piskótadarabokat, majd hűtsük ki, és ezt követően tegyük egy órára a hűtőbe.
Tálaláskor osszuk el a poharak aljába a krémet, majd óvatosan ráöntjük a kihűlt kávét.
A tetejére teszünk kemény habbá vert tejszínt.
Meghintjük kakaóporral és egy babapiskótával tálaljuk.



Csíkos kávé recept házilag:

Elkészítés:
Lefőzzük a kávét, a tejet felmelegítjük.
Vegyünk egy üvegpoharat, és először a meleg tejet öntsük bele.
A felmelegített tejbe kanál segítségével ráöntjük a kávét.
A tejszínt tejhabosítóval kicsit felverjük, éppen csak annyira, hogy még folyós maradjon, és szintén kanál segítségével a tetejére rétegezzük.
Tipp: ha valaki édesen szereti, az üres pohárba csorgasson mézet, és erre rétegezze a tejet, kávét tejszínt.


Eperlimonádé recept:


Recept:
Hozzávalók 3-4 adaghoz: 20 dkg eper, 2 citrom leve, 2 csipet stevia por, vagy 1-2 ek méz, 1-2 mentalevél ízlés szerint, 500 ml enyhén bubis hideg víz
Az epret a citromlével, édesítővel, és a mentalevéllel pépesítsük.
Én Thermomixben 5 mp alatt 10-es fokozaton pépesítettem le finom, selymesre.
Az eperpépet a bubis vízzel már csak átkeverjük.
Jól behűtve kitűnő frissítő.

Forró csokoládés colada recept:


Hozzávalók: 2 főre: 3 dl kókusztej, 1 dl víz, 1 dl tejszín (növényi is jó), 8 dkg tejcsokoládé, 1 tk vanília esszencia, 2 tk méz,  fél narancs reszelt héja, adagonként 4 cl kókuszlikőr (pl. Batida de coco)

A kókusztejet, vizet, és tejszínt forraljuk fel egy gyorsforralóban.
Majd adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét, a vaníliát is.
Addig kevergessük, esetleg takarékon melegítsük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, és lágy krémmé alakul a folyadékokban.
Mézzel, és a reszelt narancshéjjal ízesítsük.
Fogyasztás előtt adjuk hozzá a kókuszlikőrt is.
Esetleg tejszínhabbal, kókuszforgáccsal dekorálhatjuk.

Sütemények:

  • Hamis somlói
  • Tiramisu
  • Túrós-meggyes piskótafantázia



Torták:

  • Túró-rudi torta
  • Baunty torta



Saláták:

  • csirkesaláta receptek
  • juhtúrós csirkesaláta
  • Camembertes saláta csirkehússal
  • Könnyű csirkesaláta
  • Csirkesaláta



Italok:

  • Tiramisu kávé
  • Csíkos kávé recept házilag
  • Eperlimonádé recept
  • Forró csokoládés colada recept