Receptek
E-Mail

Sütemények Torták Saláták Italok
    
                    Menü

 Juhtúrós csirkesaláta:



hozzávalók 2 főre

  •     1 csirkemell-filé (kb. 50 dkg)
  •     10 dkg juhtúró
  •     12 dkg paradicsom
  •     2 főtt tojás
  •     1 dl joghurt
  •     1 ek olívaolaj
  •     szárnyas fűszerkeverék
  •     só
elkészítés:A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd az olajon megsütjük. A paradicsomot és a tojást apró darabokra vágjuk. A joghurtot kikeverjük a juhtúróval, picit sózzuk. A csirkét összekeverjük a paradicsommal és a tojással, majd ráöntjük az öntetet.

Camemberes saláta csirkehússa



hozzávalók 4 főre:
    25 dkg csirkemellfilé, 25 dkg camembert sajt, 2 alme, 1 cs újhagyma, 1 ek citromlé, 1 ek főzőtejszín, 1 kk cukor, 2 ek metélőhagyma, só, 2 ek olívaolaj, 2 dl tejföl, fél fej jégsaláta.

elkészítés:
    A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük.
    A sajtot, az almát és a salátát szintén felcsíkozzuk. Az újhagymát vékony karikára vágjuk.
    A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük. A metélőhagymát finomra vágjuk.
    A hozzávalókat összekeverjük a tejfölös mártással.
    Hűtőbe tesszük 1-2 órára és hidegen tálaljuk.

Könnyű csirkesaláta:


hozzávalók 4 főre:
    50 dkg csirkemell filé, 1 cs készen kapható salátamix (vagy 1 közepes fej jégsaláta), 4 tojás, 1 cs mozzarella (light), 6 közepes paradicsom. 1 szál póréhagyma, 1 közepes méretű kaliforninai paprika (tetszőleges színű), 1 nagy doboz tejföl, 2 tk curry por, 4 tk ételízesítő, 1 tk őrölt fekete bors, 1,5 tk púpozott pirospaprika, 3 dkg vaj.
elkészítés:
    A csirkét megmossuk és apró kockákra vágjuk.
    Az ételízesítőt elkeverjük a borssal és a pirospaprikával és megforgatjuk benne a csirkehús kockákat.
    A felhevített margarinon, közepes méretű serpenyőben készre sütjük.
    Kivesszük és félrerakjuk.
    Közben a tojásokat keményre főzzük.
    A megfőtt, kihűlt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletővel felszeleteljük.
    A mozzarellát, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk.
    A paradicsomokat felkockázzuk, a salátát megmossuk.
    Összeállítjuk a salátát: egy nagy tálba tesszük először a salátát, majd a zöldségeket, a tojást, a mozarellát, és végül a húst. Két fakanál segítségével lazán összeforgatjuk.
    A tejfölt a curryporral elkeverjük. Tálaláskor meglocsoljuk vele a salátát.

Csirkesaláta:


hozzávalók 3 főre:
         1 fej jégsaláta, 3 paradicsom, 1 kígyóuborka, 40 dkg csirkemell, szárnyas fűszerkeverék, 1 kis hagyma, fokhagyma, 3 szelet formakenyér, reszelt sajt, cézár salátaöntet.
elkészítés:
    Megmossuk, majd apróra vágjuk a salátát, a paradicsomot, a kígyóuborkát, a hagymát. Beletesszük egy nagy tálba.
    A csirkemellet megfűszerezzük szárnyas fűszerrel, majd kis lágon aranybarnára sütjük, ha megvan, apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez.
    A kenyérszeleteket megpirítjuk, és jól bedörzsöljük őket fokhagymával. Kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a többihez.
    Reszelt sajtal megszórjuk (én füstölt sajtal csináltam, szerintem úgy a legjobb), majd megöntözzük cézár salátaöntettel, jól összekeverjük az egészet.

Sütemények:

  • Hamis somlói
  • Tiramisu
  • Túrós-meggyes piskótafantázia



Torták:

  • Túró-rudi torta
  • Baunty torta



Saláták:

  • csirkesaláta receptek
  • juhtúrós csirkesaláta
  • Camemberes saláta csirkehússal
  • Könnyű csirkesaláta
  • Csirkesaláta



Italok:

  • Tiramisu kávé
  • Csíkos kávé recept házilag
  • Eperlimonádé recept
  • Forró csokoládés colada recept