Receptek |
Sütemények | Torták | Saláták | Italok |
Menü |
Juhtúrós
csirkesaláta:
hozzávalók
2 főre
elkészítés:A
csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a
fűszerkeverékkel, majd az olajon megsütjük. A
paradicsomot és a tojást apró darabokra
vágjuk. A joghurtot kikeverjük a juhtúróval,
picit sózzuk. A csirkét összekeverjük a
paradicsommal és a tojással, majd
ráöntjük az öntetet.
Camemberes
saláta csirkehússa
hozzávalók 4 főre: 25 dkg csirkemellfilé, 25 dkg camembert sajt, 2 alme, 1 cs újhagyma, 1 ek citromlé, 1 ek főzőtejszín, 1 kk cukor, 2 ek metélőhagyma, só, 2 ek olívaolaj, 2 dl tejföl, fél fej jégsaláta. elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A sajtot, az almát és a salátát szintén felcsíkozzuk. Az újhagymát vékony karikára vágjuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük. A metélőhagymát finomra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejfölös mártással. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és hidegen tálaljuk. Könnyű
csirkesaláta:
hozzávalók
4 főre:
50 dkg
csirkemell filé, 1 cs készen kapható
salátamix (vagy 1 közepes fej jégsaláta), 4
tojás, 1 cs mozzarella (light), 6 közepes paradicsom. 1
szál póréhagyma, 1 közepes méretű
kaliforninai paprika (tetszőleges színű), 1 nagy doboz
tejföl, 2 tk curry por, 4 tk ételízesítő, 1
tk őrölt fekete bors, 1,5 tk púpozott pirospaprika, 3 dkg
vaj.
elkészítés:
A
csirkét megmossuk és apró kockákra
vágjuk.
Az ételízesítőt elkeverjük a borssal és a pirospaprikával és megforgatjuk benne a csirkehús kockákat. A felhevített margarinon, közepes méretű serpenyőben készre sütjük. Kivesszük és félrerakjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük. A megfőtt, kihűlt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletővel felszeleteljük. A mozzarellát, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk. A paradicsomokat felkockázzuk, a salátát megmossuk. Összeállítjuk a salátát: egy nagy tálba tesszük először a salátát, majd a zöldségeket, a tojást, a mozarellát, és végül a húst. Két fakanál segítségével lazán összeforgatjuk. A tejfölt a curryporral elkeverjük. Tálaláskor meglocsoljuk vele a salátát. Csirkesaláta:
hozzávalók
3 főre:
1 fej jégsaláta, 3 paradicsom, 1
kígyóuborka, 40 dkg csirkemell, szárnyas
fűszerkeverék, 1 kis hagyma, fokhagyma, 3 szelet
formakenyér, reszelt sajt, cézár
salátaöntet.
elkészítés:
Megmossuk,
majd apróra vágjuk a salátát, a
paradicsomot, a kígyóuborkát, a hagymát.
Beletesszük egy nagy tálba.
A csirkemellet megfűszerezzük szárnyas fűszerrel, majd kis lágon aranybarnára sütjük, ha megvan, apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és jól bedörzsöljük őket fokhagymával. Kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a többihez. Reszelt sajtal megszórjuk (én füstölt sajtal csináltam, szerintem úgy a legjobb), majd megöntözzük cézár salátaöntettel, jól összekeverjük az egészet. |
Sütemények:
|
|
|
|
|
|
|
|