Receptek
E-Mail

Sütemények Torták Saláták Italok
    
                    Menü

                                                            Hamis somlói    
 
                                                             

Hozzávalók 4 főre:
  •     1 cs vaníliás pudingpor
  •     1 cs csokoládés pudingpor
  •     1,2 l tej
  •     1 nagy csomag (400g-os)  babapiskóta (vagy egy 8 tojásos nagy tepsis piskóta)
  •     6 ek kristálycukor
  •     10 dkg margarin vagy vaj
  •     2 tojás
  •     rum aroma (elhagyható)
  •     kakaópor vagy egy tábla csoki
Tiramisu



Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 adag erős feketekávé
  • fél dl Amaretto likőr
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tojássárgájákat a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele.
A kávéhoz töltsd a likőrt, majd a babapiskótákat egyenként belemártogatva, rakj egy réteget egy szögletes tál aljára. Simíts rá krémet, majd a rétegezést folytasd addig, míg a hozzávalókból tart. A tetejére krém kerüljön.
Hintsd meg szép egyenletesen kakaóporral, és fóliával lefedve legalább 2 órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
Kínálhatod mézes gyümölcsöntettel is: ehhez forrósíts mézet, dobj bele fagyasztott erdei vegyes gyümölcsöt, és épp csak addig hagyd a tűzön, amíg rottyan egyet. Egy kis likőr ebbe sem árt.

Sütemények:

  • Hamis somlói
  • Tiramisu
  • Túrós-meggyes piskótafantázia



Torták:

  • Túró-rudi torta
  • Baunty torta



Saláták:

  • csirkesaláta receptek
  • juhtúrós csirkesaláta
  • Camembertes saláta csirkehússal
  • Könnyű csirkesaláta
  • Csirkesaláta



Italok:

  • Tiramisu kávé
  • Csíkos kávé recept házilag
  • Eperlimonádé recept
  • Forró csokoládés colada recept